Nytt fra lederen

Bilde

Anne Kristine (Tine) Solheim, Leder, STTF

Teksten er hentet fra lederen i Kontaktpunktet 3/2022 - klikk her for å lese hele utgaven

Da står det medio september på kalenderen, og ting begynner å gli tilbake mot normalen igjen mtp fysiske møter og kurs som det var før pandemien. I skrivende stund sitter jeg på Dovrebanen i retning Oslo, først for møte i Sentralt næringsutvalg (SNU), og så det påfølgende Næringspolitiske forum hvor også styremedlem i STTF Siri Ljøkjel skal delta.

Hovedtema på forumet er "Ny organisering og finansiering av tannhelsetjenesten?"
Årsaken til at dette er hovedtema, er selvsagt det nye Tannhelseutvalget som er satt ned av Regjeringen i statsråd. Mange har reagert på sammensetningen, og ment at det ikke er noen naturlig representant for privat sektor eller fakultetene/universitetene der, men på tross av tydelige innspill fra både NTF og flere, ble det sånn. Heldigvis har vi flere klare stemmer i utvalget som vi vet snakker NTFs sak og som følger arbeidsprogrammet som er satt ned av Representantskapet.

Temaet går igjen i alle forum og møter hvor tillitsvalgte tannleger samles om dagen, og de synspunkter som kommer frem der er med på å veilede Presidenten i hans arbeid i utvalget. Jeg er svært spent dette, og håper vi får oppdateringer under utvalgets arbeidstid.

Ellers vil jeg anbefale alle å delta på Presidentens time, hvor det er mulig å møte presidenten digitalt på zoom en gang i mnd. Der informerer han om hvilke saker som jobbes med om dagen, og det er mulig å stille spørsmål, og selvsagt komme med både ris og ros. Det foregår første onsdag hver måned, følg med på NTFs informasjonsmailer og se "Min side" for mer informasjon!

Da nærmer toget mitt seg Oslo, og jeg gleder meg til å møte kolleger og gode venner for både faglige og politiske diskusjoner og samtaler. Håper jeg møter mange av dere neste fredag på Britannia!
I mellomtiden ønsker jeg dere alle en nydelig høst, og håper vi ses snart!

Anne Kristine (Tine) Solheim
Leder, STTF

Sist oppdatert: 15. september 2022