Takk for i år – NTFs landsmøte 2023

collage bilder fra landsmøte

Nok et vellykket landsmøte og Nordental er over, og vi kan se tilbake på tre særdeles innholdsrike og hyggelige dager på Lillestrøm.

Takk til alle deltakere, utstillere, foredragsholdere, tillitsvalgte og samarbeidspartnere som bidro til en god opplevelse. En ekstra takk til NTFs fag- og etterutdanningsutvalg for bidrag til et solid fagprogram og til NPG som har hatt hovedansvaret for all praktisk tilrettelegging og for dentalmessen, samt Konsertsystemer for all teknisk bistand!

Totalt var rundt 3000 mennesker innom NOVA spektrum i løpet av de tre dagene. Ca 2000 var påmeldt fagprogrammet, hvorav ca 1300 tannleger og 240 studenter. I tillegg kommer tannhelsesekretærer (ca 350), tannpleiere (ca 90), messebesøkende, gjester og utstillere.

Bilder fra alle tre dagene finner du i albumet "NTFs landsmøte og Nordental" på vår Facebookside Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Åpning med trøkk

I år landsmøtet åpnet med et brak ved hjelp av Blåsemafian som sto for den musikalske underholdningen, og god temperatur i den politiske panelsamtalen om universelle rettigheter og ordninger innen tannbehandling. Ida Buer fra Tannlege på hjul, og Kåre Hagen som leder senter for velferd- og arbeidlivsforskning ved Oslo Met innledet til debatt, og i panelet deltok Ellen Rønning-Arnesen, statssekretær i HOD, Magnus Marsdal fra tankesmia Manifest, Aslak Versto Storsletten, fra tenketanken Civita, og NTFs president Heming Olsen-Bergem. Moderator var Siri Lill Mannes, og leder av NTF; Student Sofie Marlen Mathisen, oppsummerte debatten.

Presidenten holdt tradisjonen tro også åpningstale hvor han var innom aktuelle tema og viktige saker for foreningen og profesjonen.

Siste del av åpningen besto av utdeling av priser og hederstegn - les mer om utdelingene i egen sak

Panelsamtalen og åpningstalen kan sees i opptak på NTFs Facebookside Lenke til et annet nettsted.

publikum Nordental 2021

NTF Student holder foredrag på Møtesonen

God stemning på dentalutstillingen

Dentalmessen Nordental er en viktig del av arrangementet, og besto i år av over 2000 kvm utstilling fordelt på i underkant av 100 utstillere. NTFs torg er sentralt plassert i utstillingen, og var godt besøkt. Der lå også Møtesonen, hvor det gjennom alle tre dagene ble gjennomført korte "pop-up" foredrag. Ekstra hyggelig var det at presentasjonene fra de nominerte til NTFs studentforskerpris var svært godt besøkt, og det var tettpakket med folk både på "tribunen" og rundt hele sceneområdet.

Sosialt program

Sosiale sammenkomster er fremdeles en viktig del av landsmøte, og i år var deltakerne invitert til to ulike arrangementer; Landsmøtetreff med show, dart, shuffle og mingling torsdag kveld på Telegrafen og messeminling i Nordental fredag ettermiddag etter gjennomført fagprogram. Begge arrangementene hadde godt med besøkende og svært god stemning.

Gave i stedet for blomster
I de siste årene har NTF valgt å ikke gi bort blomster til hederstegnmottakere, prisvinnere og foredragsholdere. I stedet er det blitt gitt en pengegave til årets TV aksjon, og i år er mottaker av gaven Redd Barna.

Husk å fylle ut evalueringen!
De umiddelbare tilbakemeldingene har vært svært gode fra både deltakere, forelesere og utstillere. Vi setter likevel stor pris på ytterligere feedback, og det er viktig at så mange som mulig svarer på evalueringen som vil bli sendt ut til deltakere og utstillere innen kort tid. Det er dette som gjør at vi kan bli enda bedre! Send oss en epost til info@tannlegeforeningen.no dersom du deltok på fagprogrammet, men ikke har mottatt evaluering.

NTFs landsmøtet 2024 - Hold av datoene!
Vi gleder oss også allerede til neste års landsmøte. Da er vi tilbake på Lillestrøm og NOVA Spektrum. Det er bare å holde av datoene 31. oktober - 2. november i kalenderen. Følg med i NTFs kommunikasjonskanaler for mer informasjon utover våren.

Mer om NTFs landsmøte og Nordental kommer i desemberutgaven av Tidende

Sist oppdatert: 9. november 2023