Gum Health Day 2023

Bilde

Illustrasjoner: European Federation of Periodontology (EFP)

Gum Health Day er en internasjonal markering som holdes hvert år 12. mai. Målet er å øke bevisstheten rundt viktigheten av å ta vare på tannkjøttet, opprettholde god munnhygiene og besøke tannlegen for forebygging og behandling. Slagordet for årets markering er “Healthy gums look good on you!".

Gum health day har som mål om å øke kompetansen om årsaker og konsekvenser av tannkjøttsykdommer - gingivitt, periodontitt, peri-implantat mukositt og peri-implantitt, samt øke bevisstheten om at disse tilstandene ofte er assosiert med alvorlige systemiske sykdommer.

Kampanjen har fokus på forebygging, tidlig oppdagelse og behandling, samt nødvendigheten av å oppsøke profesjonell hjelp for effektiv behandling av tannkjøttsykdom.

Det er European Federation of Periodontology (EFP) som står bak markeringen og utarbeidelsen av kampanjemateriellet. Norsk Periodontistforening (NPF) og NTF støtter kampanjen og ber medlemmene om å bidra med synlighet.

Følg med på NTFs Facebookside Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu. for oppdateringer, eller last ned materiell her:

Plakater (pdf):

Bilder til sosiale medier (png):

Les mer om markeringen på www.efp.org/gumhealthday Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Sist oppdatert: 18. april 2023