Meklingen i mål i alle tre tariffområder

Bilde

Akademikernes forhandlingsleder i KS-området Tonje Leborg. Foto: Akedemikerne

Oppdatert 25/5 kl. 07: Utover tirsdag ettermiddag, kveld og natt til onsdag, kom Akademikerne til enighet med KS, staten og Oslo kommune om årets hovedtariffoppgjør.

Enighet i kommunal sektor

Den økonomiske rammen ble på 3,84 prosent. Et flertall i Akademikerne har sagt ja til meklers forslag til løsning, mens Norsk Lektorlag har sagt nei Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu. og sender forslaget til behandling i sentralstyret.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør, der partene forhandler om både lønn og bestemmelser i hovedtariffavtalen.

I kommunal sektor forhandler Akademikerne for sine 13 medlemsforeninger og tre samarbeidsforeninger, som til sammen utgjør rundt 26 500 medlemmer, inkludert rundt 1250 tannleger.

Les mer på akademikerne.no Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Akademikerne og Unios avtale størst i staten

Den nye hovedtariffavtalen er felles med Unio og strekker seg til 30. april 2024. Sammen representerer Akademikerne og Unio om lag 75 000 ansatte i staten og avtalen blir nå den største i staten. Avtalen innebærer en økonomisk ramme på 3,84 prosent.

Les mer på akademikerne.no Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

I mål mer enn ett døgn etter meklingsfristen

Mer enn ett døgn etter meklingsfristen i årets oppgjør i offentlig sektor kom Akademikerne til enighet med Oslo kommune.

– Dette har vært den mest krevende meklingen på mange år. Ut fra en helhetsvurdering har vi kommet til et resultat vi kan anbefale våre medlemsforeninger, uttalte forhandlingsleder for Akademikerne i Oslo kommune Erik Graff på akademikerne.no Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Den totale rammen havnet på 3,84 prosent. Til sammenlikning er rammen i frontfaget 3,7 prosent.

Sist oppdatert: 25. mai 2022