Takk for i år – NTFs landsmøte 2021

collage bilder fra landsmøte

Nok et vellykket landsmøte og Nordental er over, og vi kan se tilbake på tre særdeles innholdsrike og hyggelige dager i Bergen. Landsmøtedeltakerne fikk både sol, regn, faglig påfyll, debatt, gode tilbud, sosialt samvær og kulturelle opplevelser. Det var fantastisk endelig å kunne møtes igjen og ta igjen litt av det vi har savnet de siste månedene.

For første gang i NTFs historie måtte påmeldingen stenges noen uker før arrangementet. Både Nordental, fagprogrammet og de to sosiale arrangementene ble til slutt totalt utsolgt. Alt i alt var i underkant av 3000 mennesker innom Grieghallen disse dagene; inkludert deltakere, forelesere, utstillere, tillitsvalgte, ansatte og gjester. Av disse var rundt 130 studenter, 600 tannhelsesekretærer, 150 tannpleiere og ca 1600 tannleger.

Det er ingen tvil om at medlemmene var klare for å møtes igjen og hadde gledet seg til kurs, og den gode stemningen holdt seg gjennom alle tre dagene. Takk til alle deltakere, utstillere, foredragsholdere, tillitsvalgte og samarbeidspartnere som bidro til en god opplevelse. En ekstra takk til NTFs fag- og etterutdanningsutvalg for bidrag til et solid fagprogram, til Bergen tannlegeforening og den lokale komiteen for et glimrende sosialt program og til NPG som har hatt hovedansvaret for all praktisk tilrettelegging og for dentalmessen!

Bilder fra alle tre dagene kan sees på vår Facebookside Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Nordental

publikum Nordental 2021

Mingling og god stemning på Nordental

Det er både fordeler og ulemper ved å legge landsmøtet utenfor Oslo. For NTFs medlemmer og lokalforeninger er det hyggelig å kunne legge arrangementet til ulike steder, slik at det blir variasjon og for at flere får muligheten til å være vertskap og til å delta. En av utfordringene er å få gjennomført en fullskala dentalutstilling kombinert med et fagprogram med flere paralleller.

Etter fjorårets digitale utstilling var det ekstra viktig for NTF at Nordental skulle være en god opplevelse for alle involverte. Etter tett dialog med utstillerne ble det besluttet å legge utstillinen inne i selve Grieghallen i stedet for i Dovregubbens hall nede i parkeringsanlegget. Med mye god vilje og ditto kreativitet fikk vi plass til alle som ville delta, og som vanlig fremstod utstillingen i sin fulle, flotte prakt da dørene åpnet torsdag. Både utstillere og publikum virket fornøyd med denne løsningen, og det var jevn strøm av folk og svært god stemning alle tre dagene.

Til tross for færre kvadratmeter var det nedlagt mye jobb i å bygge opp standene og det var tydelig at folk var glade for å kunne slå av en prat med leverandørene og se, ta og føle på de ulike produktene. Noen utstillere rapporterte til og med at de aldri tidligere hadde omsatt for så mye på en Nordental. Det lover godt for fremtiden – en fremtid som kommer nesten fortere enn vi klarer å følge med på, og som utstillerne må være med på å utforme sammen med NTF. For i 2022 er landsmøtet og Nordental tilbake på kjente trakter, i lokalene til Norges Varemesse på Lillestrøm.

Årets nyskapning; messeminglingen fredag ettermiddag, var også svært populær, da dentalmessen ble fylt opp med besøkende som kunne nyte smaksprøver av edle dråper fra lokale bryggerier.

Politisk debatt om fremtidens tannhelsetjeneste

Siri Lill Mannes utfordrer Sofie Marhaug (R) og Helge-Andre Njåstad (Frp) på hvordan de vil løse fremtidens tannhelseutfordringer

Siri Lill Mannes utfordrer Sofie Marhaug (R) og Helge-Andre Njåstad (Frp) på hvordan de vil løse fremtidens tannhelseutfordringer

Det er blitt en tradisjon at NTF inviterer deltakerne til et debattmøte om et utvalgt tema under landsmøtet. I år var politikere fra regjeringsparti og opposisjon invitert til å snakke om tannhelsetjenesten som en universell ordning eller et prioritert og behovsprøvd velferdsgode.

Møteleder Siri Lill Mannes åpnet sekvensen med et miniintervju med tannlegene Signe Rydland og Cecilie Femsteinevik, som fortalte om sine erfaringer fra både den offentlige tannhelsetjenesten og den private. Deretter fikk henholdsvis Sofie Marhaug fra Rødt, Helge-André Njåstad fra FrP og Lubna Jaffery fra AP presentere den politikken de vil jobbe for i denne stortingsperioden (2021-2025). President Camilla Hansen Steinum representerte NTF og påpekte hvor viktig det var med en helhetlig gjennomgang før man satte i gang med å endre tannhelsepolitikken og tjenestene i dag, mens Jens Kihl fra Bergens Tidende oppsummerte det hele. Synet på tannhelsepolitikken er åpenbart forskjellig, men en tidvis opphetet debatt var likevel preget av enighet og konstruktivitet, noe som lover godt for det videre arbeidet.

Lydopptak fra debatten vil publiseres som egen episode av odontopoden – følg med i NTFs kanaler.

Sosialt program

Sondre Lerche LMfest 2021

Sondre Lerche i en fullsatt Peer Gynt sal

Bergen tannlegeforening hadde virkelig samlet det beste byen har å by på til det sosiale programmet og de kulturelle innslagene. På åpningen ble det både «Nystemten» og buekorps, samt musikalske innslag av Sondre Lerche. Torsdag kveld var Galleri Nygaten fylt til randen, og vi koste oss med tapas, tryllekunster og intimkonsert med Jan Eggum. Det unike lokalet ga gode muligheter til å slå av en prat og mingle med kullinger og kollegaer, samt gamle og nye venner.

Etter mer enn 1,5 år uten sosiale treff holdt det likevel ikke med bare én sosial samling, så fredag var på «på ‘an igjen» - denne gangen med konsert og høyt trøkk i Grieghallens Peer Gynt sal. Fetterne Sondre Lerche og Lars Vaular ga virkelig alt på scenen og sørget for svært god stemning. Kvelden ble avsluttet med DJ Tarjei Strøm, slik at de som fremdeles hadde futt igjen i bena etter lange dager med messevandring kunne hente ut det siste av energi.

Gave i stedet for blomster

På årets landsmøte valgte vi å ikke gi bort blomster til hederstegnmottakere, prisvinnere og foredragsholdere. I stedet har NTF gitt en gave til årets TV aksjon og Plan Norge.

Husk å fylle ut evalueringen!

De umiddelbare tilbakemeldingene har vært svært god fra både deltakere, forelesere og utstillere. Vi setter likevel stor pris på ytterligere feedback, og det er viktig at så mange som mulig svarer på evalueringen som vil bli sendt ut til deltakere og utstillere innen kort tid. Det er dette som gjør at vi kan bli enda bedre!

Vestlandsmøtet og Landsmøtet 2022 - Hold av datoene!

For de som synes det var vanskelig å forlate Bergen kan vi trøste med at det byr seg mulighet til ny tur allerede i januar 2022, da Bergen tannlegeforening arrangerer sitt tradisjonsrike Vestlandsmøte. Påmeldingen har allerede åpnet – klikk her for mer informasjon og lenke til påmelding.

Vi gleder oss også allerede til neste års landsmøte. 3. – 5. november 2022 vil vi være tilbake på Lillestrøm og Norges Varemesse. Det er bare å holde av datoene i kalenderen. Følg med i NTFs kommunikasjonskanaler for mer informasjon utover våren.

Les mer om landsmøtet:

Sist oppdatert: 8. november 2021