Brudd i KS og Oslo kommune

Jan Olav Birkenhagen,

Jan Olav Birkenhagen, leder for Akademikerne kommune. Foto: Akademikerne

Natt til 16. september ble det klart at Akademikerne ikke kommer til enighet i lønnsforhandlingene med hverken kommunesektoren (KS) eller med Oslo kommune.

Akademikerne brøt forhandlingene i kommunesektoren natt til onsdag da de ikke fikk gjennomslag for sitt krav om kollektive, lokale forhandlinger for lektorer. Akademikerne har også brutt forhandlingene i Oslo kommune, hvor hovedkravet er en endring av selve lønnssystemet – til lokale, kollektive forhandlinger.

Det er også brudd mellom Oslo kommune og YS, LO og Unio.

- KS viste liten vilje til å møte våre krav. Med dette oppgjøret utvikler KS kommunene i feil retning, sier Jan Olav Birkenhagen, leder for Akademikerne kommune på www.akademikerne.no

Det er også brudd i forhandlingene mellom Legeforeningen og KS om deres særavtale. Avtalen regulerer legevakt, samfunnsmedisin og arbeidsforhold for LIS1.

- Årets oppgjør er spesielt, og vi gikk inn i forhandlingene med moderate økonomiske forventninger. Akademikernes fokus har vært på lektorene, og et oppgjør som bidrar til å beholde kompetanse i kommunene. Vi har vært løsningsorienterte, men vi kan ikke anbefale KS sitt tilbud, sier Jan Olav Birkenhagen.

Les mer om årets forhandlinger på www.akademikerne.no Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Sist oppdatert: 16. september 2020