Munnhelsedagen

Verdens munnhelsedag markeres 20. mars hvert år, og har som mål å sette fokus på viktigheten av god munnhelse og forankre betydningen av munnhelsen for den generelle fysiske helsen og velværet.

"Dårlig munnhelse kan føre til og forsterke utenforskap" kronikk i Dagsavisen 19.03.2019

Munnhelsedagen 2019:
Frokostseminar om munnhelse og utenforskap

Dårlig munnhelse og manglende tenner er ofte svært synlig og kan forsterke skillet mellom “oss" og “dem" - noe som kan føre til utenforskap. Møt opp på Kulturhuset for frokost og samtale om utenforskap og munnhelse på årets Munnhelsedag, onsdag 20. mars.

Den norske tannlegeforening og Det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo går sammen om å belyse temaet i årets markering av Munnhelsedagen 2019.

Dato: 20. mars 2019
Tid: kl. 09:00 - 10:30 (frokost serveres fra kl. 08:30)
Sted: Kulturhuset, Youngs gate 6, Oslo

Program:

Møteleder: Astrid S. Bjørkeng
08:30 Frokostservering
09.00 Åpning v/Camilla Hansen Steinum, president NTF
09.10 Innledning v/ dekan Pål Barkvoll UiO
09.20 Hvorfor er god munnhelse så viktig? v/ Tiril Willumsen UiO
09.30 Situasjonsbilde – hvordan forsterker dårlig munnhelse utenforskap? v/ Masooda Dustiyar, prosjektkoordinator, Helsesenteret for papirløse migranter og Kirsten Frigstad, virksomhetsleder, 24-sju (et døgnåpent tilbud for de mest utsatte rusavhengige). Begge fra Kirkens Bymisjon Oslo.
09.50 Hvordan kan munnhelsen påvirke resten av kroppen, både fysisk og psykisk? v/ Nina Irene Wiggen, fastlege og styremedlem i Norsk forening for allmennmedisin
10.10 Samtale mellom innlederne.
10.30 Slutt for dagen.

Se opptak av seminaret på NTFs Facebookside

toppbilde FB munnhelsedagen2019_2

Tidligere markeringer av Munnhelsedagen