Tverrfaglig samarbeid sett med en kjeveortopeds øyne
Fordeler og utfordringer
Tid: 3. juni 2025 kl. 1530 - 1930
Sted: Thon Partner Hotel Norge, Kristiansand
Priser:
- Tannlege (medlem VATF) kr 800
- Tannlege (medlem i NTF men ikke i VATF) kr 1200
- Tannlege (ikke-medlem i NTF) kr 1600
Påmeldingsfrist: 29. mai 2025
Mange allmenpraktiserende tannleger og spesialister i forskjellige fagområder har innsett fordelene med tverrfaglig samarbeid med kjeveortoped for å løse mer eller mindre vanskelige problemstillinger på sine pasienter. Forelesningen vil ta for seg ulike situasjoner hvor kjeveortopeden kan bidra til bedre behandlingsresultater. Preprotetisk kjeveortopedi ved "uryddig" tannstilling og mangel av en eller flere tenner vil bli diskutert, liksom metoder for vertikal og horisontal bendannelse før innsetting av implantater. Kjeveortopedisk rehabilitering av pasienter med periodontitt og rehabilitering etter komplekse traumer vil også belyses med kliniske eksempler. Behandling med såkalte «Clear Aligners» har blitt mer og mer populært. En del av foredraget vil ta opp behandling med slike samt belyse fordeler og ulemper med denne typen behandling. Foreleseren vil også diskutere ulike typer retensjon og utfordringer knyttet til dette.
Spørsmål?
Kontakt Vladimir Svrzic / kursvatf@outlook.com
Kurset teller 3 timer i NTF sin etterutdanningssystem
Tidsplan:
kl 15:30 - Det åpnes for oppmøtte og mingling og det blir mulighet til å se på utstilling. Det skal serveres kaffe/te, smørbrød med kylling/coppaskinke og kake.
kl 16:30 - Kurset begynner og det blir pause underveis
kl 19:30 - Kurset slutter
kl 19:45 - Årlig generalforsamling i Vest Agder Tannlegeforeningen
Det blir servert dagens to-retters middag etter generalforsamlingen. Middagen sponses av Vest-Agder tannlegeforeningen for sine medlemmer og vi må ha påmelding.
Axel Bergman

Axel Bergman tok sin tannlege utdannelse på det odontologiske fakultet ved Universitetet i Göteborg og ble uteksaminert i 2000. I 2006 ble var han ferdig med videreutdannelse i kjeveortopedi ved det Odontologiske Fakultet, Universitetet i Oslo og siden 2006 har han vært deltids ansatt ved klinikk for spesialbehandling ved Universitetet i Oslo. Han er fast medlem i fakultetets tverrfaglige gruppe, kalt ekspert-tjenesten som har ansvar for behandlings planlegging og behandling av kompliserte kasus som henvises til Universitetet i Oslo. Han har fra 2006-2014 drevet privat praksis i Oslo, men har siden 2014 flyttet til Arendal og etablert en ny spesialistpraksis. Han har i tillegg hatt en deltidsstilling ved Tannhelsetjenstens Kompetansesenter Sør hvor han har vært med på å bygge opp en tverrfaglig spesialist gruppe. Hans favoritt områder er tverrfaglig behandling, orto/perio samt skeletal forankring og har i en årrekke holdt en rekke kurs og foredrag rundt disse temaene.