Kragerøkurset 2024

Protetisk mestring anno 2024 - Fra det menneskelige førsteinntrukket til vellykket oral funksjon over tid

Telemark tannlegeforening ønsker velkommen til Kragerøkurset!

Last ned pdf med fullt program Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Tid: 7. - 8. juni 2024

Sted: Kragerø Resort

Foredragsholdere: Trine Bjelke-Holtermann og Ina Charlotte Knivsberg

Kurset teller 9 timer i NTFs etterutdanningssystem

Sosialt program:

Årets sosiale arrangement vil bestå av en Rib tur i Kragerøskjærgården hvor vi får oppleve både idyll, fart og
spenning. Rib’en tar en tur innom en øy, hvor det serveres sjømat og noe godt å drikke samtidig som vi får en eksklusiv konsert med Aleksander Wahlmann. Deretter går turen tilbake til Kragerø Resort for felles festmiddag.

NB: Hotellrom må bestilles pr mail til Åse/Telemark Tannlegeforening ase.haslum@krageroresort.no : Man kan ikke bestille online via andre bookingkanaler eller pr telefon

Spørsmål?

For eventuelle spørsmål, kontakt lokal kurskontakt i Telemark Christine Aanesen på e-post: ttfkursnemda@gmail.com

Last ned pdf med fullt program Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

De fleste av oss opplever i vår kliniske hverdag, at det kan være krevende å stå i pasientrelasjoner. Samtidig skal vi manøvrere i jungelen av nye behandlinger, teknologier og materialer.

Hvordan kan vi sikre at vi leverer konstant godt når alt er i endring? Vi skal i dette kurset ta for oss pasientreisen fra start til slutt, og vi ønsker å belyse hvordan vi kan integrere god klinisk protetikk anno 2024 med evidensbasert litteratur.

Program:

Fredag 09:00 – 15:00

• Mennesket i 2024; hvordan påvirker dette vår anamnese, undersøkelse og diagnostikk?
  • Funksjons- & havarianalyse
  • Preparering;
    • Er det fortsatt greit å preparere en helkrone og en Mk bro- og gjelder fortsatt «gammeldags protetikk»?
    • Preparering av fasetter
    • Defektorientert behandling
    • Materialvalg
  • Forberedelse til avtrykk (digitalt) og gjennomføring av scan
  • Den midlertidige restaureringen
  • Bonding

Lørdag: 09:30-13:00

• Den partielt tannløse pasienten, hvordan behandler vi hen?
  • Tannstøttet versus implantatstøttet protetikk
  • Indikasjoner for implantatbehandling og guidet kirurgi
  • Avtakbar protetikk
  • Den evigvarende vedlikeholdsfasen, hva kan vi forvente av pasienten i 2024