Kveldskurs med STF og NIOM
Kompositter og bonding + Dentale keramer
Tid: 14. september kl 17:30 - ca kl 20:30
Sted: kommer...
Pris: kommer...
Påmelding vil skje via deltager.no (lenke kommer når påmeldingen åpner)
Om kurset:
Del 1 - Bruk av kompositter og bonding - hva og hvorfor?
Operativ konserverende tannbehandling dreier seg om alt fra å legge en fylling for første gang til revisjon og reparasjon av gamle fyllinger. Det er dette så mye som 70 - 80% av operativ behandling dreier seg om i en almen-tannleges hverdag. Hva er viktig å vite?
Del 2 - Dentala keramer i kliniken
Möjligheterna att lösa olika kliniska situationer med dentala keramer har aldrig varit så stora som nu. Nya material och materialkombinationer erbjuder enklare behandlingar, minimalinvasiva lösningar och ersättningar som är mindre känsliga för chip-off frakturer jämfört med tidigare. Men samtidigt har materialvalen blivit mer komplexa. Det räcker inte längre att preparera, ta avtryck och skriva ”helkeramisk krona tack!” på tandteknikerrekvisitionen för lyckad behandling.
Per Vult von Steyern kommer under föreläsningen att belysa några viktiga saker att tänka på i kliniken när man använder moderna dentala keramer. Kursen är baserad på kliniska fall.
Kursholdere
%20per%20vul%20von%20steyern.jpg)
Per Vult von Steyern
Per Vult von Steyern er professor og spesialist i oral protetikk. Han har siden 1991 forsket klinisk og in-vitro med fokus på helkeramiske broer og protetiske materialer.
Steyern har en omfattende produksjon av vitenskapelig litteratur, har skrevet lærebokskapitler og er en internasjonalt anerkjent og prisbelønt foredragsholder.
von Steyern har i flere år vært koblet til Nordisk Institutt for Odontologiske Materialer (NIOM) og fra 1 mai 2023 tiltrådte han som ny direktør for instituttet.

Frode Staxrud
Frode Staxrud, forsker tannlege, dr. philos.
Frode ble uteksaminert cand. odont. ved Universitetet i Bergen 1981. Han har drevet privat tannlege[1]praksis fra 1982 til 2018, og vært instruktør, universitetslektor og førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo fra 2004 til 2020.
Han har spesialutdanning innenfor kariologi og doktoravhandlingen tok for seg reparasjoner av fyllinger. Samtidig har han jobbet deltid ved NIOM siden 2008, hvor han nå jobber fullt som forsker.
Hold av datoen!
Mer informasjon kommer...