Orale slimhinnelidelser

kliniske og histologiske funn, lokalisasjon og diagnostisering

Kurset vil handle om ulike slimhinnelidelser som vi anser at tannleger bør kjenne til. Kurset vektlegger kliniske og histologiske funn og presentasjonen tar utgangspunkt i lokalisasjon. For hvert område av slimhinnen som presenteres, vil de vanligste diagnosene bli omtalt. Dette til hjelp for tannlegen i det diagnostiske arbeidet.

Kursholdere: Gray Karina Kjølle og Tine M. Søland

Tid: 08. sept. 2022, kl. 17:30-20:30

Sted: Hotell Scandic Hamar

Pris: Medlemmer Hedmark Tannlegeforening: 650,- Øvrige: 750,-kr

Det vil bli enkel matservering og mingling fra kl. 17:00, kurset starter kl 17:30.

Påmelding via deltager.no Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Kurset teller 3t i NTFs etterutdanningssystem - Husk å skrive inn ditt medlemsnummer i NTF ved påmelding for å få kurstimene registrert!

Om kursholderne:

Tine M Søland er tannlege fra Universitetet i Bergen (1993), har spesialkompetanse i oral patologi fra Universitetet i Oslo (UiO) siden 2010 og er i dag førsteamanuensis ved Institutt for oral biologi ved Det odontologiske fakultet, UiO (2012). Søland har deltatt i biopsitjenesten siden 2010 og er ansatt i bistilling som oralpatolog ved Avdeling for patologi, Rikshospitalet, Oslo Universitetssykehus (2014). I 2008 disputerte hun for graden Ph.D. Forskningen hennes er i hovedsak på munnhulekreft, men som oral patolog har hun også fokus på andre sykdommer og hun har vært forfatter/medforfatter av ulike kasuspresentasjoner i Tidende. Søland deltar i fellesprosjektet PROCCA (Protons contra cancer), et Life-Science prosjekt ledet av Fysisk institutt (Prof. Malinen), UiO. Hun deltar også i et EURASIA-prosjekt (Prof. Costea, UiB) hvor det er etablert et samarbeid innen forskning og utdanning i oral patologi og oral kreft mellom Norge, Moldova, Armenia og Hviterussland. Søland er prosjektleder for et forskningsprosjekt om forekomst av odontogene svulster i Norden. Hun underviser både tannlege- og tannpleierstudenter i generell og oral patologi.

Gry Karina Kjølle, ferdigutdannet tannlege fra Universitetet i Oslo (UiO) i 1994 og godkjent spesialist i oral kirurgi og oral medisin fra UiO i 2013. Har siden 2013 jobbet i privatpraksis ved SpesTorg Tannhelse. Spesialist i Oris Dental fra september 2022. Deltidsstilling ved Avdeling for oral kirurgi og oral medisin, UiO. Har lang erfaring med oppfølging og behandling av oralmedisinske tilstander i tillegg til bred kirurgisk kompetanse. Kan vise til tverrfaglig samarbeid rundt artikler, casereports og foredrag innen oralmedisin, implantologi og neurosensorisk dysfunksjon ved oralkirurgiske inngrep.

Sist oppdatert: 10. august 2022