Søk
Hjem     Medlem     For studenter  

Odontologistudentene bruker mest tid på studiene

Det er igjen bevist at odontologistudiene er desidert de mest tidskrevende studiene. Dette kommer frem av det årlige Studiebarometeret som utføres av Nokut (Nasjonalt organ for kvalitetet i utdanningen).

illustrasjon_studiebarometerResultatene fra undersøkelsen viser at norske studenter i fjor brukte gjennomsnittlig 34,5 timer i uka på studiene. Odontologistudentene brukte derimot 47,7 timer i snitt - 38% over gjennomsnittet og nesten dobbelt mye som studentene på sosiologi.

Av de 47,7 timene odontologistudentene oppgir var 20,6 timer egenstudier, mens resten organiserte læringsaktiviteter. Odontologi er med det blant studiene som har mest organisert undervisning.

(Statistikk hentet fra www.forskerforum.no)

Nokut undersøker hvert år studentenes tidsbruk, og det er ingen store endringer i år sammenlignet med tidligere år. Også i fjor var det odontologi -, arkitektur- og medisinstudentene som lå på topp.

Samtidig viser barometeret at odontologi scorer sånn ca midt på treet når det gjelder tilfredshet, hvor studiet får 4,0 i snitt. Mest fornøyde er politistudentene med 4,6 i snitt og minst fornøyd er lærerstudentene med 3,7.

Om undersøkelsen:
NOKUT gjennomfører hver høst en nasjonal studentundersøkelse om studiekvalitet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Undersøkelsen går ut til 65 000 studenter på rundt omtrent 1800 studieprogrammer, og dekker nesten alle norske universiteter og høyskoler.

Les mer om studiebarometeret på www.nokut.no

Publisert: 12.02.2019