Søk

Nytt arbeidskurs - Endodonti og protetikk i samspill

​Klinisk arbeidsgang frem til et vellykket sluttresultat

Meld deg på via NTFs kurspåmelding

Tid
Torsdag 26. og fredag 27. september,
kl 0900 – 1700 begge dager

Sted
Endo Inn, Sørkedalsveien 10C, 4 etasje, Oslo

Kursholdere
Gilberto Debelian, Dr. odont. Spesialist i Endodonti
Henrik Skjerven, Spesialist i Oral protetikk

Om kurset

Et vellykket langtidsresultat ved behandling av tenner som har behov for endodontisk og protetisk behandling vil være avhengig av en nøyaktig diagnostikk, en god behandlingsplan og at tannlegen evner å gjennomføre disse arbeidsprosedyrene på en optimal måte.

Dette 2-dagers arbeidskurset tar sikte på å belyse moderne behandlingsprinsipper innen endodontisk og protetisk tannbehandling. Kurset tar sikte på å belyse arbeidsprosedyrene fra en endodontisk og protetisk synsvinkel slik at kursdeltagerne ser hvordan de gjensidig påvirker hverandre frem til et optimalt sluttresultat.

Deltagerne vil bli presentert 4 ulike tenner med endodontiske og protetiske problemstillinger. De ulike kasus er basert på kursholdernes egne 3D printede tenner og vil gi kursdeltagerne klinisk ferdighetstrening i ulike endodontiske og protetiske behandlingsteknikker. Moderne minimalinvasive behandlingsmetoder vil bli vektlagt under kurset.

Alle deltagerne vil jobbe på spesialdesignede arbeidsstasjoner med tilgang til mikroskoper. Gjennom å arbeide i mikroskoper vil deltagerne få en inngående forståelse av hvordan de ulike prosedyrene gjennomføres på en forutsigbar måte. Deltagerne vil kunne følge med i alle steg i de kliniske demonstrasjoner gjennom monitorer koblet til en 2D og en hel ny teknologi innen 3D mikroskopi. Det vil være mulighet for å ta CBCT av tennene for å vurdere sluttresultatet etter behandlingen.

Hovedemner

  • Endodontisk behandling av 4 ulike tenner; Incisiver, premolarer i overkjeven og molarer i over- og underkjeven med minimalinvasive kavum prepareringer
  • Forsegling av rotkanaler og fremstilling av plass for stifter
  • Når er det påkrevet med stiftforankring?
  • Når kan jeg legge en direkte fylling i den endodontisk behandlede tannen?
  • Ulike stifttyper – og klinisk bruk av stiftretensjon
  • Konusoppbygging – materialer og prinsipper
  • Praktisk bruk av en intraoral skanner
  • Protetiske behandlingsvalg – minimalinvasive teknikker
  • Klinisk arbeidsmetodikk for de ulike restaureringstypene


Påmelding
Påmelding via NTFs kurspåmeldingssystem

Påmeldingsfrist
1. september

Kursavgift
Kr 16.000 (maks 12 deltakere)

Publisert: 24.04.2019