RSS - Nyheter

Modulen nedan skapar upp ett RSS-flöde från arkivet Nyheter med de 20 senaste artiklarna.
Länk till RSS-flödet:
https://www.tannlegeforeningen.no/4.374126a6187eaf545b3a1d2/12.374126a6187eaf545b3a1dc.portlet?state=rss&sv.contenttype=text/xml;charset=UTF-8 Lenke til et annet nettsted.


 • Bilde
  Påminnelse om smittevernsrutiner - vannbåren smitte
  Det har nylig vært et utbrudd av legionella på et tannlegekontor hvor en pasient med nedsatt immunforsvar ble alvorlig syk. Vi ønsker derfor å minne medlemmene på rutiner for forebygging av vannbåren smitte
  Läs mer

 • Bilde
  Danske Bank går ut av det norske privatmarkedet
  I dag ble det kjent at Danske Bank ønsker å gå ut av det norske privatmarkedet og jobber nå med å selge virksomheten. Akademikerne Pluss er i forhandlinger om en konkurransedyktig og god bankavtale for fremtiden, og ny banktilbyder vil bli avklart i løpet av juni. Alle eksisterende avtaler fortsetter som før, og kunder og medlemmer behøver ikke å foreta seg noe på nåværende tidspunkt.
  Läs mer

 • Bilde
  CEDs årsrapport for 2022
  Council of European Dentists (CED) har nå publisert sin årsrapport for 2022. Rapporten har fått tittelen «Back to core values to better address old and new challenges».
  Läs mer

 • Bilde
  Bruk medlemsrabattene dine i sommer!
  Som medlem i Tannlegeforeningen har du tilgang til en rekke gode medlemsfordeler, blant annet gjennom Akademikerne Pluss. Her er en oversikt over noen av medlemsfordelene du kan trenge i sommer.
  Läs mer

 • Bilde
  Velkommen til NTFs digitale fagdag 2023!
  Da er fagprogrammet for den digitale fagdagen publisert, og påmeldingen åpnet! 8. september samler vi hele tannhelse-Norge for en hel dag med direktesendt, flerkamera studioproduksjon med mulighet for interaktivitet, kommentarer og spørsmål underveis . Meld deg på nå!
  Läs mer

 • Bilde
  15. juni forhandles Mønsteravtalen for tannhelsesekretærer
  Årets forhandlinger om Mønsteravtalen (veiledende avtale) mellom privatpraktiserende tannleger og deres tannhelsesekretærer, blir gjennomført 15. juni 2023.
  Läs mer

 • Bilde
  Nytt medlemstilbud - Boliglån 50%
  Danske Bank har lansert Boliglån 50%, et boliglån kun for medlemmer av Akademikerne Pluss som har belåningsgrad på mindre enn 50% på primærboligen sin.
  Läs mer

 • Bilde
  To stang inn, og to stang ut
  Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget har avlevert sin innstilling på Folkehelsemeldinga som regjeringen la frem før påske. NTF har deltatt med skriftlig innspill og på muntlig høring der vi fremmet ulike forslag til Stortinget. Noen av disse vant frem, andre ikke.
  Läs mer

 • Bilde
  Verdens tobakksfrie dag - 31. mai
  Verdens helseorganisasjon (WHO) er initiativtaker til markeringen av Verdens tobakksfrie dag (World No Tobacco Day), og årets tema er “Grow food, not tobacco”. Kampanjen har som mål å få mydigheter verden over til å slutte med subsidier til tobakksdyrking, og heller støtte bønder til å bytte til mer bærekraftige avlinger som forbedrer matsikkerhet og ernæring.
  Läs mer

 • Bilde
  Oppklaring rundt håndtering av antikoagulantia ved tannbehandling
  Det er i dag uklare retningslinjer vedrørende håndtering av blodfortynnende medisiner ved tannbehandling. Mange tannleger opplever at håndtering av antikoagulantia må avklares med fastlege i forkant av behandling for hvert enkelt tilfelle, og at bruk av slike medikamenter noen ganger kan være til hinder for at pasienten får nødvendig tannbehandling. Relis har nå publisert en artikkel for å tydeliggjøre når det er behov for at tannleger og fastleger har kontakt om pasientens antikoagulasjon.
  Läs mer

 • Bilde
  Gjennomslag i kampsak for barns helse
  I mars gikk NTF og en rekke andre aktører sammen om å danne Geitmyralliansen, med mål om å bekjempe reklame for usunn mat og drikke rettet mot barn, og heve aldersgrensen for salg av energidrikker. Samarbeidet har gitt resultater, og Senterpartiet og Arbeiderpartiet vil nå gå inn for både 16-årsgrense og reklameforbud.
  Läs mer

 • Bilde
  Noen små skritt videre i revidert nasjonalbudsjett
  Torsdag 11. mai fremla regjeringen forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2023. Høyere lønns- og prisvekst har gitt utslag i foreslåtte oppjusterte tildelinger til blant annet folketrygden.
  Läs mer

 • Bilde
  Tannlegestudiet i Oslo får flere kvinnelige søkere
  Opptakstallene for odontologistudiet ved de tre lærestedene i Norge; UiO, UiB og UiT, ble fremlagt i april. Hele 2026 unike søkere har oppgitt odontologi i sine søknader til Samordna Opptak og av disse har 614 studiet som sitt førstevalg.
  Läs mer

 • Bilde
  A+ bildagene 8. - 10. juni
  A+ Bildagene 2023 er et nasjonalt bilarrangement for medlemmer av fag- og profesjonsforeningene som er tilknyttet Akademikerne Pluss. Gjennom dette samarbeidet har medlemmer av NTF avtale med importørene Bertel O. Steen og BMW Norge og gode medlemsrabatter på kjøp og leasing av totalt 11 bilmerker.
  Läs mer

 • Bilde
  NTFs innspill til Helsepersonellkommisjonen
  I februar leverte Helsepersonellkommisjonen sin offentlige utredning (NOU 2023:4) om behovene for personell og kompetanse fram mot 2040. NTF har nå levert sine skriftlige innspill hvor vi stiller oss kritiske til en rekke av rapportens punkter.
  Läs mer

 • Bilde
  25. mai er frist for forslag til kandidater
  til valg på NTFs representantskap

  Til høsten er det valg og vi er på utkikk etter gode kandidater! Ta kontakt på valg@tannlegeforeningen.no før 25. mai hvis du eller en du kjenner ønsker å stille til valg!
  Läs mer

 • forside fagprogram symposium
  Husk frist for lav påmeldingsavgift NTFs Midnattssolsymposium 2023
  Temaet for årets symposium er "Medisinsk risiko og kirurgisk behandling i allmennpraksis" og har to dagers fagprogram for både tannleger og tannhelsesekretærer. Tromsø kan friste med midnattssol, fantastisk natur og flotte opplevelser, så benytt deg av anledningen til å ta med hele teamet på tur. Husk å melde deg/dere på før fristen for lav påmeldingsavgift (23. mai)!
  Läs mer

 • logo TSE
  Høstens TSE kurs er klare!
  Høstens TSE moduler går av stabelen på Lillestrøm, Sundvolden og Fevik. Alle tre moduler har nå åpnet for påmelding.
  Läs mer

 • Bilde
  Enighet i lønnsoppgjørene
  Akademikerne har i løpet av helgen kommet til enighet med staten, KS og Oslo kommune.
  Läs mer

 • Bilde
  Spørreundersøkelse om ROKene
  PriceWaterhouseCoopers (PwC) skal gjennomføre en spørreundersøkelse om de regionale odontologiske kompetansesentrene (ROK). Undersøkelsen ble sendt ut fredag 28. april med svarfrist 14. mai.
  Läs mer

Innledning

Innhold

Sist oppdatert: 8. mai 2023