Reisetips og kortbruk - gode råd fra Handelsbanken

Bilde

Tekst og foto: Handelsbanken

Det nærmer seg ferie, og mange skal ut på tur, enten det er i Norge eller utenlands. Men hva er egentlig lurt å tenke på før du drar hjemmefra? Og hva bør du tenke på underveis i reisen? Les Handelsbankens tips for en trygg og behagelig reise.

Mobile betalingsløsninger
Har du ikke med deg lommebok på stranda? Husk at du også kan betale med Apple Pay, Samsung Pay og Garmin Pay. Er du uheldig og mister kortene dine på reisen, kan du bestille nytt kort som umiddelbart er klart i den digitale lommeboken. Les mer om mobile betalinger Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu..

To kort er bedre enn ett
Dersom du ikke har mulighet til å bruke mobile betalinger, er det lurt å ha med seg to kort på reisen. Slik har du en reserveløsning i tilfelle et av kortene blir borte. Sørg for å holde de kortene adskilt, slik at du alltid har et ekstra tilgjengelig – for eksempel ved å la et ligge i safen på hotellrommet.

Et ekstra kort er også fint å ha dersom du er uheldig å mister eller blir frastjålet mobilen på reisen, slik at du ikke bare har kortene dine digitalt.

Ikke gå i valutafella
Handler du i butikker eller betaler på restaurant, og får muligheten til å velge mellom lokal valuta eller norske kroner, bør du velge å betale i lokal valuta. Som hovedregel gir lokal valuta deg en betydelig bedre vekslingskurs, og du sparer i de fleste tilfeller noen kroner på å ikke velge norske kroner.

Last ned mobilbank
I mobilbanken kan du sperre kort, bestille nye kort, bruke valutakalkulator, få oversikt over valutakurser, overføre mellom kontoer og justere regionsperre – i tillegg til mye mer. Det gjør det enkelt for deg å gjøre endringer dersom du har behov for det under reisen.


Benytt deg av dine ekstra fordeler gjennom Handelsbanken

Tilgang til over 1400 flyplasslounger
Med A+ Platinum kredittkort kan du gjøre reisen mer komfortabel med LoungeKey. Med Platinum-kortet har du tilgang til over 1400 flyplasslounger over hele verden, og i Norge har du bant annet tilgang til OSL Lounge Utland på Gardermoen. Du kommer gratis inn, og de fleste loungene tilbyr mat og drikke.

Priseksempel Platinum A+:
Eff. rente 17,17 %, kr 90 000 o/12 mnd, kostnad kr 7 801. Totalt kr 97 801.

Les mer om fordelene med Platinum A+ kredittkort: Den norske tannlegeforening | Handelsbanken Lenke til et annet nettsted.

Tilgjengelig døgnet rundt
Support24 hjelper deg døgnet rundt dersom du har mistet kortet på reisen, eller har spørsmål om nettbank, mobilbank, BankID, pålogging og bankkort. Ring oss på 22 39 70 00.

Sist oppdatert: 10. juni 2024