Andreas Wahl tildeles Akademikerprisen 2022

Bilde

Foto: Besøkssenter nasjonalpark Nordland

Akademikerprisen for 2022 går til fysikeren og pedagogen Andreas Wahl for hans arbeid med vitenskapsformidling.

I juryens begrunnelse heter det at Wahl over flere år har drevet vitenskapsformidling som engasjerer og inspirerer til nysgjerrighet og kunnskapssøken. Han har dermed gjort vitenskapelig kunnskap tilgjengelig for et stort publikum. Juryen fremhever at prisvinneren er en realfagsambassadør som har inspirert en generasjon barn og unge til å velge realfag.

Les mer om juryens begrunnelse på www.akademikerne.no Lenke til et annet nettsted.

Andreas Wahl (f 1983) har en mastergrad i fysikk fra Norges naturvitenskaplige universitet (NTNU), samt praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Han har siden 2007 drevet populærvitenskapelig formidling. Han har gjennomført utallige vitenshow, laget podkasten ​"Jøss‽", skrevet flere læreverk i naturfag og ledet fjernsynsprogrammer.

Om Akademikerprisen

Akademikerprisen ble etablert i 2008 og gis årlig til norske eller utenlandske personer som har utmerket seg med sin forskning, kunnskapsformidling eller bidrag til akademisk frihet. Prisen er på 150.000 kroner samt en skulptur av Nico Widerberg.

Blant tidligere prisvinnere finner vi Hans Petter Graver, Thomas Hylland Eriksen, Dag Berild, Anine Kierulf og Tiril Willumsen.

Prisutdelingen finner sted i forbindelse med Akademikernes 25 års jubileumskonferanse og -fest Lenke til et annet nettsted. 19. oktober på Hotell Bristol i Oslo.

Sist oppdatert: 17. september 2022