8. mars – Økende kroppspress blant jenter og kvinner

Bilde

Foto: iStock

Flere og flere unge jenter mener de har behov for å endre på eget utseende. Munnen og tennene er intet unntak. I forbindelse med kvinnedagen retter flere søkelyset på det økende kropps- og skjønnhetspresset på jenter og unge kvinner.

Idealene og bildene i sosiale medier representerer ikke kvinnekroppen i alle sine former og fasonger, og jenter utsettes for langt mer reklame for mote, kropp og skjønnhetsbehandlinger enn gutter. Dette får konsekvenser for både selvbildet, livskvaliteten og helsen.

Visste du at...

  • Forskning viser at 43 prosent av norske jenter på 16 år er misfornøyde med egen kropp? (NOVA)
  • Andelen jenter som er misfornøyde med eget utseende er dobbelt så høy som hos gutter? (NOVA)
  • En god del av kjønnsforskjellene i depressive plager henger sammen med at jenter oftere har et mer problematisk kroppsbilde enn gutter? (NOVA)
  • En undersøkelse fra SIFO viser at en fjerdedel av jenter mellom 16 - 18 år har benyttet seg av skjønnhetsbehandlinger slik som tannbleking, profesjonell hårfjerning, botox og fillers (SIFO)
  • Undersøkelsen fra SIFO viser at over dobbelt så mange jenter (38 prosent) enn gutter (16 prosent) har planer om å foreta inngrep for å rette på det de er misfornøyde med ved eget utseende (SIFO)
  • 36 prosent av jentene mellom 16 -18 år kunne tenke seg å bleke tennene, og 16 prosent hadde allerede brukt tannblekingsprodukter (SIFO)

Dette er bakgrunnen for at NTF løfter nettopp dette temaet på årets munnhelsedag og frokostseminaret vi arrangerer 21. mars med tittelen «Stress, press og det "perfekte" smil» på Kulturhuset i Oslo.

Klikk her for å melde deg på frokostseminaret

Les mer:

Sist oppdatert: 8. mars 2022