Støtt opp om Stopptober

Bilde

Stopptober-materiell kan lastes ned på www.helsedirektoratet.no/stopptober

Stopptober er en 28-dagers publikumskampanje i regi av Helsedirektoratet som skal motivere til å slutte med røyk og snus. NTF håper medlemmene benytter anledningen til å ta opp temaet med pasientene.

Som en del av kampanjen har Helsedirektoratet utviklet filmer, plakater og annet materiell som kan henges opp på venterommet og brukes på nettsider og i sosiale medier.

Mer informasjon og kampanjemateriell finner du på www.helsedirektoratet.no/stopptober Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Bakgrunn for kampanjen:

Målet med Stopptober er å motivere dem som røyker og snuser til å gjøre et slutteforsøk i oktober og klare seg gjennom 28 dager. Dersom man kommer gjennom 28 dager uten røyk, har man fem ganger så stor sjanse for å lykkes i å slutte for godt. Det kan også være enklere å slutte hvis man føler at man tar del i noe større enn seg selv. Kampanjen ønsker derfor å inspirere til å slutte i fellesskap.

NTFs folkehelse- og antitobakksarbeid

NTF støtter Stopptober-kampanjen som en del av vårt antitobakksarbeid. Dette arbeidet er en sentral del av vårt folkehelsearbeid da tobakk ikke bare er den viktigste enkeltårsaken til sykdom og død som kan forebygges, men også har stor påvirkning på munnhelsen ved at det øker sjansen for periodontitt, misfarging, skader på slimhinner og kreft i munnhulen. Les mer om NTFs folkehelsearbeid her

Sist oppdatert: 22. september 2020