Bli med og marker Håndhygienedagen, 5. mai 2020

Bilde

Illustrasjon: FHI/Tegnehanne

Riktig utført håndhygiene er vårt viktigste tiltaket i kampen mot infeksjoner og antibiotikaresistens i helsetjenesten. 5. mai markeres Verdens håndhygienedag, og sjeldent har vel dagen vært mer aktuell enn akkurat nå. 

For at håndhygiene skal være et effektivt smitteverntiltak må det utføres til rett tid, med rett teknikk og med effektive hånddesinfeksjonsmidler. Årets tema er derfor: Håndhygiene – ofte nok og til rett tid.

Vi ber våre medlemmer om å støtte opp om markeringen ved å dele informasjon med pasienter og i sosiale medier.

Mer informasjon, påmelding til markeringen og/eller materiell finner du på www.fhi.no Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Nettkurs for tannhelsepersonell onsdag 6. mai kl. 11

I anledning årets markering har Folkehelseinstituttet utvidet med nettundervisning om covid-19, bruk av personlig beskyttelsesutstyr og håndhygiene til rett tid: Hvordan forebygger vi og hva gjør vi når smitte er påvist?

Nettundervisningen er delt opp i fem deler, slik at helsepersonell kan følge undervisningen som er best tilpasset din egen arbeidsplass. For tannhelsetjenesten holdes det nettkurs 6. mai kl. 11 - 12.

Klikk her for lenke til påmelding og mer informasjon om nettkurset Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.Klikk på videoen over for å se FHIs informasjonsvideo "gjør du det ofte nok?"

Sist oppdatert: 29. april 2020