Ny podcast fra Helsedirektoratet

illustrasjon podcast

Helsedirektoratet har lansert en ny podcast med tema "motiverende intervju" som skal hjelpe helsepersonell med å motivere pasienter til å slutte å snuse, spise sunnere eller på andre måter endre livsstil.

Har du lyst til å lære hvordan man motiverer noen til å slutte å snuse, spise sunnere eller til å trene mer? Vil du vite hvordan helsepersonell kan kommunisere med pasientene på en bra måte som fremmer samarbeid? Motiverende intervju (MI), eller motiverende samtale, er en metode som har blitt utviklet for nettopp dette, og er en samtalemetode anbefalt av Helsedirektoratet for å hjelpe folk til å gjøre endringer i livene sine.

I denne podkasten lærer du det grunnleggende i metoden motiverende intervju og du får høre eksempler fra ekte samtaler med ekte pasienter. Målet er at du etter å ha hørt de fire episodene har fått en introduksjon til metoden, og kanskje basiskunnskap nok til at du kan forsøke deg i praksis. Ved hjelp av litteratur, mer kursing og mye praktisk trening kan du utvikle deg til å bli en god "MI-utøver". Podcasten er rettet mot helsepersonell som jobber med pasienter, men metoden er så grunnleggende og fleksibel at den kan være relevant for de fleste.

Mer informasjon og lenke til podcasten finner du på www.helsedirektoratet.no Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Podkasten er laget av lege Herman Egenberg og kursholder Solveig Høegh-Krohn, og er produsert av Helsedirektoratet. (Lydteknikk og studio ved Nitro Sound AS)

Episode 1: Innføring
Episode 2: Knipeøvelser
Episode 3: Røykeslutt
Episode 4: I gang med fysisk aktivitet

Sist oppdatert: 30. november 2019