Thomas Hylland Eriksen vinner Akademikerprisen 2019

Thomas Hylland Eriksen

Akademikerprisen gis ut årlig til personer som har utmerket seg med sin forskning og kunnskapsformidling. Årets pris går til den kjente sosialantropologen, forskeren og samfunnsdebattanten Thomas Hylland Eriksen.

Akademikerprisens jury fremhever at Thomas Hylland Eriksen har bidratt til økt innsikt i temaer som globalisering, nasjonalisme, identitet og etnisitet. Han har også markert seg med sitt arbeid på klima og miljø. «Forskningen illustrerer på en god måte verdien av samfunnsvitenskapen i vår tid, nemlig overblikket og se trender i en sammenheng», skriver juryen.

- Den offentlige samtalen hadde ikke vært den samme uten Thomas Hylland Eriksen. Hans forskning og engasjerte formidling gjennom flere tiår gjør ham til en svært verdig vinner av Akademikerprisen, sier juryleder Merete Nilsson.

Prisutdelingen finner sted under Akademikernes høstkonferanse Kunnskap for grønn vekst 17. oktober kl 08.30-12.00 i Hotell Christiania Teater i Oslo. Statsråd for forskning og høyere utdanning, Iselin Nybø, skal dele ut prisen.

- Som forsker sitter man mye alene og er usikker på om noen bryr seg om det man jobber med. Å vinne denne prisen betyr at andre synes det jeg gjør er interessant og har en verdi. Det er en veldig stor oppmuntring og gjør at jeg får lyst til å fortsette, sier Hylland Eriksen.

Les mer om prisutdelingen og høstkonferansen på www.akademikerne.no Lenke til et annet nettsted, åpnes i nytt vindu.

Sist oppdatert: 23. oktober 2019