Søk

Støtt opp om den store sluttedagen!

Den store sluttedagen arrangeres av Helsedirektoratet for å oppfordre alle som røyker og snuser til å slutte. I år markeres dagen 23. oktober.

75 % av de som røyker, vil gjerne slutte. Mange tenker på å slutte å røyke eller snuse, men finner ikke den rette anledningen. Nå kan du hjelpe dine pasienter til å sette en dato: mandag 23. oktober!

Snakk om røyking og snusing med pasienten din. Det øker sjansen for at pasienten han/hun slutter. Her er noen hjelpeverktøy og nyttig informasjon du kan videreformidle til dine pasienter:

  • Last ned Slutta-appen for støtte og/eller finn råd fra andre på Facebook-siden Slutta – din røykeslutt.
  • Tips pasienten om sluttekurs på frisklivssentralen!
    Klikk her for en oversikt over landets frisklivsstentraler.
  • Det er vanlig å ha flere slutteforsøk bak seg før man blir røykfri. En dag uten røyk kan gjøre en forskjell, og gir erfaring man kan bruke videre, uansett om man blir røykfri nå, eller må gjøre et nytt forsøk senere.
  • 23. oktober kan bli den første av flere røykfrie dager. Klarer man 28 dager uten røyk, femdobles sjansen for å forbli røykfri.

PS! Det sendes ut en plakat til alle som vedlegg til Tidende nr 9/2017. Heng den gjerne opp på klinikken! Klikk her for å laste ned pdf av plakat Helsedirektoratet - "Hva skjer i kroppen når du kutter røyken"

Klikk her for å gå til Facebookarrangementet "Sluttedagen 2017"

Målet med kampanjen er å øke kunnskap om helserisiko ved røyking (lungekreft), motivere til røykeslutt, og øke kjennskap om bruken av hjelpemidlene på slutta.no.

Les mer om røykeslutt på www.helsenorge.no og/eller på www.helsedirektoratet.no    Publisert: 04.10.2017