Folkehelserapporten 2018

/ 15.05.2018

​Helsehelseinstituttet legger i dag frem Folkehelserapporten 2018 med statistikk over hvordan det står til med folkehelsa i Norge. Rapporten inkluderer datagrunnlag for dødelighet i befolkningen, og gir kunnskap om plager og sykdommer som gir helsetap.

​Oppdaterte tall fra SSB om produktiviteten i den offentlige tannhelsetjenesten

/ 14.05.2018

9. mai publiserte SSB artikkelen "Dyrere tannlegepasienter" med de siste dataene om behandlingsutgifter i DOT. Artikkelen påpeker at tannhelsetjenesten har fått flere årsverk, men behandler i gjennomsnitt færre pasienter, og viser samtidig til flere gode grunner til denne utviklingen.

​Husk earlybird-frist for årets FDI World Dental Congress

/ 05.05.2018

1. juni er første frist for lav påmeldingsavgift til FDIs årlige konferanse. Årets kongress går av stabelen 5. - 8. september i Buenos Aires, Argentina.

Oppfølgingsmøte Grefsenerklæringen mot vold mot barn

/ 26.04.2018

I fjor signerte alle landets helsetopper "Grefsenerklæringen mot vold mot barn". Torsdag 26. april inviterte Barneombudet og Helsedirektoratet til oppfølgingsmøte hvor de ulike aktørene fortalte hvilke tiltak som er iverksatt og hva som gjenstår i arbeidet.

Kurskatalog sommer/høst 2018 er klar!

/ 25.04.2018

Etterutdanningskatalogen for sommer/høst 2018 er nå publisert under "Kurs og utdanning". Nytt av året er at kurskatalogen KUN publiseres digitalt, og altså ikke kommer med mai-nummeret av Tidende.

Tannlegeforeningen på innspillsmøte hos Blankholmutvalget

/ 18.04.2018

18.april var Tannlegeforeningen på innspillsmøte hos Blankholmutvalget, det regjeringsoppnevnte utvalget som skal se på prioriteringer i det kommunale helse- og omsorgstilbudet i kommunen og tannhelsetjenesten.

Folket har stor tillit til tannlegenes faglig dyktighet

/ 12.04.2018

Over 90% av befolkningen har tillit til at tannleger i Norge er faglig kvalifiserte til å gi den behandlingen man har behov for. Faglig dyktighet er også det flest legger vekt på ved valg av tannlege. Dette viser resultatene fra årets Helsepolitiske barometer.

Følg lønnsforhandlingene 2018

/ 05.04.2018

I dag gikk startskuddet for årets lønnsforhandlinger da forhandlingene i staten åpnet. Følg utviklingen i forhandlingene her.