Nasjonal markering av håndhygienedagen 5. mai 2019

/ 22.03.2019

Folkehelseinstituttet (og samarbeidspartnere) inviterer også i år til nasjonal markering og dugnad for bedre håndhygiene. FHI har utarbeidet informasjonsmateriell som kan brukes i markeringen - frist for bestilling er 1. april.

Husk påmelding til Samfunnsodontologisk forum

/ 19.03.2019

​Tannhelsetjenesten i Oslo ønsker velkommen til årets Samfunnsodontologisk Forum 22. - 24. mai med tema «Fremtidens Tannhelsetjeneste». Husk påmeldingsfrist 1. april!

Nasjonal lederutdanning for primærhelsetjenesten

/ 12.03.2019

​Master of Management programmet i helseledelse skal utdanne ledere for helse- og omsorgstjenestene i kommunene og tannhelsetjenesten i fylkeskommunene. 15. april er det søknadsfrist for studieoppstart til høsten.

Kjønnsstatistikken i NTF pr 8. mars 2019

/ 08.03.2019

I 2015 var det for første gang i historien flere kvinner enn menn blant de yrkesaktive medlemmene i Tannlegeforeningen. Siden det har prosentandelen av kvinner steget, og i 2019 er 57% prosent av de yrkesaktive medlemmene kvinner.

Stiftelsen til tannlegevitenskapens fremme har åpnet for søknader

/ 03.03.2019

Stiftelsen til tannlegevitenskapens fremme skal i år dele ut inntil 200 000 kr i vitenskapelig stipend. UNIFOR har nå åpnet for å ta imot stipendsøknader.

Pensjonssparing blir mer skattegunstig for selvstendig næringsdrivende.

/ 02.03.2019

Fra 2019 utvides rammen for skattegunstig pensjonssparing for selvstendig næringsdrivende. Nå kan du spare inntil syv prosent av inntekt mellom én og tolv ganger folketrygdens grunnbeløp (G). Innbetalinger til avtalen gir fradrag i brutto næringsinntekt og store skattefordeler.

Film om rotfylling fjernet fra Netflix

/ 01.03.2019

​Filmen "Root Cause", distribuert av strømmetjenesten Netflix, har skapt debatt i fagmiljøer over hele verden med sine misvisende påstander om at rotfylling er farlig. Nå har Netflix fjernet filmen fra sitt utvalg.

Frokostseminar om munnhelse og utenforskap

/ 26.02.2019

Dårlig munnhelse og manglende tenner er ofte svært synlig og kan forsterke skillet mellom “oss” og “dem” - noe som kan føre til utenforskap. Møt opp på Kulturhuset for frokost og samtale om utenforskap og munnhelse på årets Munnhelsedag, onsdag 20. mars.