Særdeles gode erfaringer fra TSE modul 9

Undertegnede var så heldig å få være med på vår splitter nye modul 9 i endodonti som arrangeres på Steinkjer i Nord-Trøndelag denne vinteren. Første samling i januar var veldig bra og lærerik, det lover godt.

Det var to entusiastiske og inspirerende kursgivere som formelig øste av sine teoretiske og praktiske kunnskaper til interesserte kolleger fra Midt-Norge.

Markus Haapasalo og Unni Endal har et mangeårig faglig samarbeid bak seg og deres interesse for fagområdet smitter over på oss kursdeltakere. Det er evidensbasert fagstoff formidlet med humor og engasjement, både gjennom ordinære forelesninger og arbeidskurs.

På første samling ble det gjennomgang av maskinelle utrensningsteknikker og demonstrasjon av mikroskop. Neste samling får vi øve på diverse fyllingsteknikker av den utrensede kanalen.

I Midt-Norge er det sørgelig få endospesialister, en i Sør-Trøndelag og ingen i Nord-Trøndelag (i skrivende stund). Det betyr at vi må ta hånd om våre endokasus selv og vi trenger kontinuerlig etterutdanning innenfor et fagområde som har utviklet og endret seg mye gjennom de siste årene.

Det var fullt påmeldt og stor interesse, både av unge kolleger og kolleger som har mangeårig klinisk praksis. TSE- konseptet passer særlig godt her, gruppa er liten og vi får tett kontakt med kursgiverne under samlingene.

Jeg kan virkelig anbefale modul 9 til mine kolleger rundt om i det ganske land, gleder meg til 2. samling allerede!

Berit Øra
Leder NTFs fagnemnd

Kommentarer

Niklas Angelus / 04 mar 2016 18:03 Meget gode kursholdere og meget godt konsept Kan bare bekrefte at det er et meget lærerikt kurs hos veldig gode foredragsholdere med masse humor. Veldig bra med praktisk del og hands-on-veiledning. Overraskende nyskapning med multiple-choice-testen 😄