Årskursus i København

Jeg har igjen gleden av å være i Købehavn for å delta på Årskursus og Scandefa, som er danskenes landsmøte.

I år har danskene kuttet ut lørdagen og Årskursus varer fra onsdag til fredag. Dette er en diskusjon vi også har hatt i Norge, men enn så lenge har vi valgt å ikke gjøre endringer på vårt landsmøte.

Landsmøtet er et veldig stort og viktig arrangement for NTF. Det er viktig for oss å delta på andre lands arrangementer for å hente inspirasjon og få nye ideer.

Fagnemnda har en krevende jobb med å sette sammen et godt fagprogram, og på Årskursus er flere av fagnemndas medlemmer på plass for å høre nye forelesere som kan være aktuelle for våre arrangementer.

Årets deltagere fra NTF i full gang med å planlegge årets landsmøte!

Kommentarer

Camilla Hansen Steinum / 14 apr 2014 20:55 Kos med "påskegodt"! Takk for innspill. NTF har vært ute i media i forbindelse med økt konsum av spesielt "smågodt" i påsken! Se lenker under (flere på presseklipp på nettstedet). Det er viktig å huske på konsekvensene, særlig hvis det blir "lørdag hver dag". Vi slår et slag for det gode gamle lørdagsgodteriet! http://www.vg.no/forbruker/helse/tannlegeforeningen-tennene-bader-i-syre-i-paasken/a/10139103/ http://www.side2.no/helse/tannlegene-tennene-bader-i-syre-i-pasken/5239969.html God påske!

Per Haugen / 10 apr 2014 13:21 "Smågodt"? Hei - synes ikke vi skal kutte ut LØRDAGEN på vårt Landsmøte, men derimot fokusere på at "smågodt" bør begrenses til lørdagen. Så forslag til fagnemnda å få "smågodt" og karies i foredrag/debatt. Jeg skulle jobbe med annet i helga, men ble så provosert over innslaget på TV2 om "smågodt". Gjengir hva jeg skrev på min Facebook-side i morges for å fokusere videre på Middelalderen: TANNRÅTE (KARIES) - jeg jobber som dere vet mest med Kong Sverres Hus og Middelalderlandsbyen, men får ikke dette ut av hodet: de neste 2 ukene skal barn og ungdom (først og fremst) putte i seg 2000 tonn smågodt. Jeg blir provosert som TANNLEGE, som står til knes i karies i Årdal der jeg daglig kjemper for å redde nedkarierte tenner på små barn, med ANGST for TANNBEHANDLING i tillegg! Heldigvis forlangte jeg å få datastyrt bedøvelse (WAND) og vi gjør jobben vår så godt vi kan, men nå må foreldre våkne! For dette usunne, med mengder av smågodt, er jo ikke bare et påskefenomen, det er hele året, og nå blir det kr. 4.90 pr. hekto, TENK DET. Og i tillegg konsumeres det brus som aldri før! SYRESKADER (EROSJONER) florerer. Tannlegeforeningen min melder at over 40 % av 18-åringer har syreskader på tenene! Altså skader av SYRE som ikke skyldes syren fra bakteriebelegget på tennene.... Og det verste er jo at erosjoner opptrer på toppen av jeksler, og på forside og bakside av tenner, mens karies (tannråte) opptrer der tennene ikke blir holdt rene, MELLOM TENNENE og LANGS TANNKJØTTSKANTENE... Jeg sjokkeres av en FLIRENDE far på TV2 der barna nærmest kan gjemme seg bak digre PÅSKEEGG overlesset av smågodt. Jeg er ikke imot KOS, og er ikke FANATIKER, det vet dere som kjenner meg, men det får da være grenser! Spar gotteriet til helgene og ellers LEV SUNT. Det skylder vi våre barn og undommer. Jeg har siden jeg startet i Øvre Årdal i slutten av september 2013, "reddet" nesten 40 nedkarierte 6-årsjeksler på små, svært engstelige barn, gjennom prosjektet: " PROFUND KARIES". På tenner som er MENT SKAL VARE HELE LIVET! Jeg nøler ikke med å kalle utviklingen jeg ser for: OMSORGSSVIKT! Det er på tide at foreldre tar ansvar. Vi informerer om FOREBYGGELSE av tannsykdommer, det har vært en "RØD TRÅD" i mitt snart 37-årige virke som tannlege. Gå gjerne inn på min hjemmeside: www.tannlegeonline.no der kan dere lese og lære om tannhelse. OG snart vil dere også kunne lese, ved å klikke på Kong Sverres Hus, om MIDDELALDERHISTORIE.... bare jeg får dette med "SMÅGODT" ut av hodet......

Per Haugen / 09 apr 2014 00:01 Forslag til foredrag: "smågodt" og karies Forsøkte å skrive nok en gang en kommentar da jeg i helgen ble provosert over TV2 sitt innslag om "smågodt". At barn og ungdom(først og fremst) de neste 2 uker skal putte i seg 2000 tonn "smågodt" Men kommentaren ble vel mer enn 1.5 cm, så da blir det med dette, kanskje(hvis nå dette blir lagret?) Hva med en BEKREFTELSE når man trykker Lagre?