Nordisk kursnemndsmøte i Bergen

Vi som driver med etterutdanning i regi av de nordiske tannlegeforeningene har et fellesmøte annethvert år der vi setter hverandre stevne og drøfter saker som angår kontinuerlig etterutdanning av tannleger. Det nordiske kursnemndsmøtet er et nyttig forum der vi deler ideer, strategier og planer og diskuterer felles utfordringer. Dette året fant møtet sted 24. - 26. augus og det var NTFs fagnemnds tur til å være vertskap for de øvrige landene. Hva var vel ikke da mer naturlig enn å invitere til vakre Bergen, byen mellom de sju fjell? Byen viste seg fra sin beste side med godvær hele helga og det var en stor opplevelse for våre kolleger fra Finland og Danmark der fjell blir en eksotisk opplevelse, svenskene og islendingen var ikke mindre imponert over den fine naturen.
Les mer...

FDI World Dental Congress, Madrid 2017

Årets FDI er nå gjennomført i Madrid. Vi har hatt en delegasjon på plass både på det politiske programmet og på selve fagkongressen/messen. Her skriver jeg om det politiske programmet.
Les mer...

Reisebrev fra Etiopia - Tannhelse uten Grenser

I sommer var vi seks tannleger som reiste fra Norge til Etiopia for frivillig hjelpearbeid i regi av Tannhelse uten Grenser (TUG). Vi jobbet ved Universitetet i Addis Abeba og på Alert Hospital som hadde egen tannklinikk. Under oppholdet behandlet vi pasienter og underviste tannlegestudenter. I tillegg utførte vi screening og behandling på barna som bor på Abebesh Gobana barnehjem. Det ble også opprettet et samarbeidsprosjekt med Mekedonia (hjem for eldre og psykisk utviklingshemmede). Planen er på sikt å kunne utføre screening og tannbehandling også på de som bor der.
Les mer...