Velkommen til Farriskurset 2018!

Vestfold tannlegeforening inviterer til kurs på Hotell Farris Bad i Larvik 12.-13. oktober 2018

Vi har også i år fått tak i tre dyktige foredragsholdere som vil gi oss inspirasjon og påfyll i hverdagen. Det blir heldagskurs på både fredag og lørdag og det vil telle 10 timer i NTFs etterutdanningssystem. Det er nå blitt obligatorisk med 150 timer i etterutdanning over en periode på 5 år og dette er en god anledning til å fylle på med timer.

Vi satser på en flott festmiddag på fredag kveld! Ta med hele tannhelseteamet og la det bli en hyggelig kveld

Dato: 12. - 13. oktober 2018
Sted:
Hotel Farris Bad Larvik
Målgruppe : Kurs fredag: Hele tannhelseteamet / Kurs lørdag: Tannleger

Påmelding: https://form.jotformeu.com/82332823084353
Påmeldingsfrist: 10. september

Priser :
Full pakke. Kurs 2 dager med lunsj og festmiddag kr 4900
Kurs kun fredag med lunsj kr 2200
Kurs kun lørdag med lunsj kr 2200
Kurs fredag med lunsj og lørdag med lunsj kr 4200
Festmiddag m/ aperitif kr 1250
Kurs fredag med lunsj og festmiddag kr 3400
Kurs Lørdag med lunsj og festmiddag på fredag kr 3400

Overnatting:
NB! Hotellopphold bestilles direkte til Farris Bad.
Merk kurskode: Vestfold Tannlegeforening.

Kontaktinformasjon:
For mer informasjon kontakt Cato Nordahl på e-post: catonordahl@msn.com

Kurs fredag:

Kurs 1: "Frisk nok for livet"
Jørgen Skavlan er lege, foredragsholder, forfatter og debattant.

Om kurset:
Foredraget dreier seg vel så mye om nordmenns folkesjel som våre holdninger til det å være syk. Skavlan ser på oss alle fra et internasjonalt perspektiv og sammenligner vår samfunnsutvikling med det vi finner ute i den store verden:
Hvor tilfredse er vi egentlig selv om FN sier at vi bor i det beste landet på kloden?

• Hva kan vi selv gjøre for å få det bedre, både på jobb og hjemme?
  • Kjenner vi særlig godt etter hvordan det er med helsa her til lands?
  • Er vår velferd bare til det gode?

Foredraget er ment som en vaksine mot helsens mistrøstigheter, og temaene Jørgen Skavlan tar opp bidrar ofte til videre diskusjon og sporer til holdningsendringer både på arbeidsplassen og hos individer.

Kurs 2: "Om antibiotika, smittevern og tannturisme"
Bodil Kristina Lund: Spesialist i oral kirurgi og oral medisin, professor, UiB

Antibiotikaresistens er et tema som vi i fremtiden kommer til å bli mer og mer berørt av, og som vi på klinikken må ta høyde for og være forberedt til å kunne takle.

Kurs lørdag:

"Systematisk periodontal behandling"
Pasienter med behov for behandling av periodontitt har i dag krav på refusjon fra Helfo. «Det gule heftet» inneholder en del krav om hva som bør inngå i en periodontal behandling: systematikk, målrettethet og faglig struktur. Hva menes med systematisk, målrettet og faglig strukturert periodontal behandling? Foredraget inneholder også forslag til hvordan vi kan strukturere journalskriving.

"Pasienten har fått sitt implantat - hva nå?"
Tannleger og tannpleiere bør være forberedt på at en stadig større andel av pasientene våre har ett eller flere implantater i munnen. Pasienter som er inne til jevnlig recall forventer at vi er i stand til å undersøke og vurdere alle deres tenner -både de som har en naturlig rot og de som er festet til et implantat. Det er hele tannhelseteamets oppgave å overvåke hele pasientens munn, vi kan ikke utelate tannimplantatene ved undersøkelse og dekke oss bak at «implantater er spesialistarbeid» - men hva i all verden skal vi gjøre?

"Opplæring i egenomsorg og hjelp til røykeslutt"
Hvordan kan vi påvirke pasientens vilje til å ta vare på seg selv?

Kursgiver:
Odd Carsten Koldsland spesialist i periodonti, jobber i privat praksis og på UiO.

Publisert: 20.04.2018