Tidende 125 år!

15. oktober 1890 ble første nummer av Den norske tandlægeforenings Tidende ut. I år fyller med andre ord Tidende 125 år som et "virkelig fyldestgjørende meddelelsesmiddel for den norske tandlægestand"!

Jubileumsutgaven av Tidende

Før Tidende ble etablert som fagblad hadde Tannlegeforeningens sekretær ansvaret for å skrive referat fra møtene og sende til utenbys medlemmer. Medlemmene i Kristiania fikk ikke noe. Daværende sekretær, Ola Seel, fikk betyrelsen med på at referatene skulle trykkes og distribueres til alle medlemmer, og dermed var Tidende etablert.

Klikk her for å gå til Tidende sin jubileumsutgave

For mange medlemmer har Tidende trolig representert den viktigste kontakten til foreningen, og en god grunn til å være medlem. For foreningen er bladet en viktig kanal til formidling av forenings- og standpolitisk stoff.

(teksten er hentet fra Jubileumsboka «Fra tannlegekunst til helseprofesjon» - Reidun Stenvik, 2009)

Les også Reidun Stenvik sitt blogginnlegg;
Dobbeltbursdag – Tidende 125 år og NTF 131 år