Søk

Akershus fylkeskommune i front på e-helse

Den offentlige tannhelsetjenesten i Akershus er først ute med introdusere e-resept i tannhelsesektoren. Løsningen vil bli iverksatt høsten 2018.

Elektronisk resept har vært i bruk i resten av helsesektoren i flere år, og NTF har sammen med en rekke andre aktører jobbet lenge med å få dette på plass for tannhelsetjenesten. Først ut med godkjenning for å sende elektroniske resepter er altså Akershus sitt eget journalsystem - «Nextsys Dental Office – offentlig». Håpet er at Opus og de andre journalløsningene på markedet også snart kommer i mål med arbeidet slik at dette kan tas i bruk av alle.

- Arbeidet med å få e-resept på plass ble startet i 2017, og det er med glede at vi nå er blitt godkjent. Tannhelsetjenesten i Akershus fylkeskommune har en visjonær digital strategi for tannhelsetjenesten, der e-resept er først ut blant en rekke planlagte nye digitale tjenester for brukere og pasienter fremover, sier Kirsten Nerheim Ahlsen, direktør for tannhelsetjenesten på Akershus fylkeskommune sine nettsider.

Publisert: 24.08.2018